Bemutatkozás

Nőként és édesanyaként mindig is fontosnak tartottam, hogy kialakuljon hazánkban egy olyan szellemi forradalom, mely abban segít a szülőknek, hogy minél több család, hozzájusson azokhoz az alapvető információkhoz, amelyek birtokában biztosítani tudják a gyermek fejlődéséhez szükséges optimális környezetet.

farkaseszter_1
Farkas Eszter

Már a főiskolai éveim alatt is közel állt hozzám a holisztikus szemléleti mód. Úgy gondoltam, hogy az élet minden területét komplex módon érdemes megközelíteni, hiszen a táplálkozás, a mozgás, a játék, az egészséges életmód és a boldog, kiegyensúlyozott élet nem különálló tudományágak felségterületei, hanem mind életünk szorosan összefüggő részei. Ez a gondolkodásmód a soproni a Benedek Elek Óvóképző Főiskolai tanulmányaim során kezdett kibontakozni. A főiskola után az óvodapedagógusként töltött évek alatt számtalan kérdés, probléma felmerült bennem a gyermekek fejlesztésével kapcsolatban. Kerestem a lehetséges megoldásokat, egy olyan átfogó filozófiát, ami segíthet Önnek mint szülőnek abban, hogy gyermeke fejlődési problémái a lehető leggyorsabban, a legkisebb áldozattal megoldódjanak.

Ennek a megoldáskeresésnek a részeként 2007 és 2009 között elvégeztem a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány Tervezett Szenzomotoros Tréning képzését mind a 0-tól 3 éves, mind pedig a 3 és 7 éves közötti korosztályra. Úgy éreztem, hogy a tréning alapjaiban változtatta meg mind a szakmai pályámat terapeutaként, mind pedig a magánéletemet édesanyaként. Ugyanis három csodaszép gyermek boldog anyukája vagyok. Nagyobb gyermekeimmel még csak ösztönösen játszottunk mondókával, énekkel kísért mozgásos játékokat. A TSMT képzés elvégzése után harmadik gyermekemmel ezt már tudatosan teszem. Szakmai válasz- és útkeresésem következő állomásaként 2011-ben természetgyógyász vizsgát tettem.

A főiskolai tanulmányok, a terapeuta képzés, a természetgyógyászati ismeretek és az anyai tapasztalatok nyomán megerősödött az a meggyőződésem, hogy a gyermekek mozgás-, beszéd-, és gondolkodásfejlődése egymással szorosan összefügg. 15 éves tapasztalatom és több mint száz óvodás kisgyermek mérése is alá-támasztotta ezt számomra, hiszen akik az állapot- és mozgásvizsgálat tesztben kevésbé jól teljesítettek, azoknak az iskolaérettségi vizsgálatuk is gyengébb lett a jobban teljesítő társaikénál.

A központ születése

Küldetésem, hogy bejuttassam a köztudatba a mozgás gyermekek fejlődésének első éveiben betöltött kiemelt fontosságát. Ennek érdekében célom a szülők edukációja, a prevenciós oktatás, és a hasznos információk publikálása minél több fórumon. Ennek a célnak egy fontos része valósult meg, amikor sikerült Piliscsabán megnyitnunk az ÜgyesGyerek Központot, ahol egyéni és csoportos fejlesztő órákkal és speciális állapotfelméréssel segítek a gyermekeknek és szüleiknek. A központ mindannak a szakmai útkeresésnek és a komplex szemléletnek a megkoronázása, amely már a főiskolai évek alatt is foglalkoztatott. Ebben a komplex fejlesztő folyamatban a játékok nagyon fontos szerepet töltenek be.

farkaseszter_2

Munkám során és gyakorló anyukaként úgy találtam, hogy mi, szülők bár rengeteg játék webáruház és termék közül válogathatunk, még sincs egy olyan tematikus fejlesztő játékkal foglalkozó áruház sem, ahol szakértők segítenek a gyermekek fejlesztésével kapcsolatban. Ezért családommal együtt nagy fába vágtuk a fejszénket és létrehoztuk az ÜgyesGyerek Webshopot. Itt olyan fejlesztő játékok közül válogathatnak a szülők, melyeket én terapeutaként is jó szívvel ajánlok. A webáruházban készségek, képességek szerint tematizáltuk a játékokat, így könnyedén megtalálhatja a gyermekének való játékot.

További terveim közt szerepel, hogy a piliscsabai központ és a webáruház után létrehozunk egy Ügyesgyerek Akadémiát, ahol a szülők mindent (képzést, szakmai anyagokat, és fejlesztő játékokat) megtalálhatnak egy helyen.

Tartson velem! Legyen az Ön gyermeke is ügyes gyerek és sikeres, boldog felnőtt!

Cím:2081 Piliscsaba Platán köz 2.

Farkas Eszter, az Ügyesgyerek Központ vezető szakértője